ארוחות מרובות משתתפים, כמו אלו שהיו בחג הפסח, משאירות צלקות על משטח העבודה שלנו במטבח; כתמי יין הם תופעה נפוצה, וכך גם כתמי שמן וטיגון, כתמי ירקות ופירות כמו סלק, רימון ועגבניה, כתמי תבלינים כמו כורכום, פפריקה וכמון, קפה ותה וכתמי חומצה – אפילו מיץ לימון עלול להותיר כתם חומצתי על משטח השיש למטבח!
מה עושים? עומדות בפנינו מספר אפשרויות בהתאם לסוג הכתם:
- לכתמים קלים אנחנו ממליצים על טנקס לינדקס [tenax lindex] – מוצר ייעודי לספיחת כתמים קלים של יין, ירקות כמו עגבניה וכיו”ב. מחירו אינו גבוה והוא מתאים לסוגים שונים של משטחי עבודה במטבח.
- חומר ניקוי נוסף לטיפול בכתמים קלים הוא אסטוניש [astonish]. חומר ניקוי כללי שלא פוגע במשטחי אבן טבעיים, שיש, גרניט ואבן קיסר.
כתמים שנספגו במשטח השיש ואינם מגיבים לחומרי הניקוי יש ללטש בעדינות, בהתאם לגודל הכתם:
* כתמים קטנים בהיקפם ניתן ללטש באמצעות ספוגיות יהלום ידניות. חשוב לשמור על זהירות ועדינות כדי לא לפגוע חלילה במשטח השיש, וכמובן להגן על השיש המלוטש באמצעות סילר טוב.
* אפשר להציל את השיש גם מכתמים גדולים ועקשניים על ידי ליטוש מקצועי במכונת ליטוש, אותו יעשה אך ורק איש מקצוע. עבודה לא מקצועית עם מכונת ליטוש עלולה לגרום נזק של ממש למשטח העבודה, וחבל.
מילה של אזהרה:
יש להישמר מניקוי משטח העבודה במטבח באמצעות חומרי ניקוי חומציים – חומצה עלולה לפגוע בחומרים הטבעיים שיש, גרניט, אבן טבעית ואפילו בחומרים מלאכותיים כמו אבן קיסר! גם כאשר מנקים את הכיור והברזים יש להמנע ממגע עם משטח העבודה.
הצלחת הטיפול בכתם תלויה בגורמים שונים כמו מיידיות הטיפול, סוג וגודל הכתם, סוג החומר ממנו עשוי משטח העבודה ומידת תחזוק השיש בחומרים מגנים. למשטחי אבן ושיש שונים רמות עמידות שונות לכתמים ושריטות, ויש לקחת זאת בחשבון בעת עיצוב המטבח; למשל אבן גיר טבעית נוטה יותר לספוג נוזלים מאשר גרניט שהוא חומר שנחצב במעבי האדמה.
לכן החשיבות האדירה לשימוש בחומרים מגנים (הסילרים השונים);
סילר הוא חומר הגנה למשטח העבודה השומר על המשטח מפני לחות, רטיבות, שומניות וכתמי צבע, ומשפר את מראה השיש או האבן. אנו בחברת בן אלי אלשיך מייבאים ומשווקים מגוון רחב של סילרים ייחודיים המתאימים לצרכים שונים, בהתאם לסוג האבן, למראה אותו אנו מבקשים להשיג (רטוב ומבריק או טבעי), על בסיס מים או על בסיס שרפים – כיום קיימים גם סילרים אורגניים שאינם מכילים חומרים חריפים. קיימים סילרים ייעודיים שונים המתאימים למשטחי שיש ואבן במטבח, למשטחי שיש באמבטיה, למשטחי ריצוף שונים כמו שיש וגרניט פורצלן, לרצפות עץ ופרקט טבעי ומלאכותי ולמשטחים נוספים. הפופולריים שבהם מוצעים למכירה דרך האתר כאן, להתאמה אישית ופרטנית של סוג הסילר לסוג המשטח שברשותכם מומלץ להתקשר ולהיוועץ בנו.
מריחת הסילר היא פעולה פשוטה שיכולה להיעשות על ידי כל אחד, בלא צורך באיש מקצוע, המעניקה הגנה ארוכת טווח למשטח העבודה במטבח מפני כתמים, רטיבות ובלאי. להגנה מרבית יש לחזור על מריחת הסילר אחת לשנה.
תזכורת טובה יכולה להיות מריחה עונתית לקראת ליל הסדר, במסגרת ניקיונות הפסח, כדי להמנע מסיבוב נוסף של קרצופים בהולים בניסיון להסיר את כתמי החזרת, היין והשמן…