אין ספק כי המטבח הוא אחד האזורים הפעילים ביותר בכל בית, ולכן חשוב לתחזק אותו כראוי.
משטח העבודה במטבח הוא החלק החשוב ביותר במטבח, ותחזוקה נכונה שלו תאפשר לכם להשתמש בו זמן רב בצורה הטובה ביותר. כך תוכלו ליהנות ממטבח שימושי בעל מראה אטרקטיבי ומושך. מובן שהפעולות שיש לבצע כחלק מתחזוקת המשטח הן רבות ומגוונות, אך אם תכניסו את הפעולות הללו לשגרת היום-יום שלכם, תגלו כי לא מדובר בפעולות מורכבות וכי אתם יכולים לבצע את פעולות התחזוקה בדרך הטובה ביותר בקלות רבה, ללא כל קושי.
ניקיון קפדני של משטח העבודה
אחד הדברים החשובים ביותר שיש לבצע על מנת לתחזק את משטח העבודה במטבח הוא ניקיון קפדני. בכל פעם שאתם עובדים על השיש, הקפידו לנקות אחריכם. ניקוי לאחר כל שימוש לא יאפשר ללכלוך להצטבר על השיש, וכך לא ייווצרו עליו כתמים. ניקוי קבוע יעניק לכם אפשרות ליהנות משיש מבריק ונקי לאורך זמן.
אבן קיסר, שיש וגרניט יש לנקות בעזרת מטלית רטובה, וכשנוצר צורך – יש לנקות בעזרת חומר ניקוי המתאים למשטח שבמטבחכם. כשנוצר צורך לבצע ניקיון יסודי של אבן קיסר מומלץ לנקות בעזרת חומר ייעודי אסטוניש בקרם – שיבטיח ניקוי של כל הפינות וכל המקומות, ויסיר כל כתם או לכלוך שאולי לא הוסר בזמן הניקוי הרגיל. לעומת זאת, כשנוצר צורך לבצע ניקיון יסודי של שיש או גרניט – יש לנקות בחומרים ניטרליים לא חריפים ולא מזיקים.
תחזוקה בהתאם לסוג השיש
כידוע, כיום קיימים סוגים רבים של שיש, גרניט ואבן קיסר. לכן, כשאתם רוכשים שיש למטבח, חשוב לשאול את המוכר על הפעולות הנדרשות לתחזוקת שיש למטבח מהסוג שבחרתם. המוכר יסביר לכם הכול על סוג האבן ועל הדרכים האופטימליות לשמור עליה, וכך יאפשר לכם לבצע את תחזוקת השיש למטבח בדרך הנכונה. משום כך מומלץ לרכוש שיש למטבח רק ממוכרים מקצועיים המכירים את התחום ויכולים להעניק לכם את כל המידע שאתם זקוקים לו.