משטח העבודה במטבח – בחירת המשטח ושמירה עליו
כשמתכננים מטבח חדש – בוחרים את משטח העבודה בהתאם לטעם האישי ולתקציב. בשוק קיימים מוצרים שונים המתאימים לשימוש כמשטח עבודה במטבח.
גרניט למטבח – המוצר הוותיק והאמין ביותר הוא משטח עבודה העשוי לוח גרניט – סלע חזק במיוחד, בעל צבעים שונים ומגוונים. לסלע הגרניט תכונות ייחודיות של קַשְׁיוּת, שהן יתרון כשמדובר במשטח שעליו מבצעים את עבודות המטבח.
מוצר אחר הוא שיש למטבח – או ליתר דיוק: אבן גיר טבעית, שעברה תהליך של חום או לחץ במעמקי האדמה. לאבן שיש צבעים מיוחדים, ונוכחותה מלאת עצמה ויוצאת דופן.
בשוק קיימים גם מוצרים של אבן מלאכותית המגיעים בצבעים ובגוונים שונים.
בעת העבודה במטבח, נחשף משטח העבודה לסוגים שונים של מזון ולחומרי ניקוי חריפים – ולא פעם הוא נשרט כתוצאה מחיתוך ישירות על השיש, מהנחת כלים חדים או סירים כבדים וחמים. על מנת לשמור על המשטח, יש צורך בחומרי ניקוי מתאימים לסוג המשטח, וכמובן בחומרים להברקה – שישמרו על הברק המיוחד של המשטח. כמו כן משטח העבודה חייב להיות מרוח בחומר הגנה (sealer), המגן מפני ספיגת מים, לחות, צבעים (כגון תה, רימון או כורכום), שמן ושומנים אחרים. מריחה חוזרת של חומר הגנה תמנע יצירת כתמים על המשטח.
יש להימנע משימוש בחומרים חריפים כגון חול או אקונומיקה ולהימנע ממגע של חומרי ניקוי לברזים עם משטח העבודה. חומרים אלו מסירים את חומר ההגנה ומזיקים לאבן הטבעית.
תחזוקה שוטפת של המשטח באמצעות החומרים המתאימים לו, תשמור עליו מפני נזקי העבודה במטבח ותותיר אותו מלא ברק ויופי.